Go Back   AstinaGT Forums > Performance & Technical > Performance & General Maintenance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 28-04-2010, 09:30 AM   #1
Drakh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Auckland, New Zealand
Car: Black Lantis BA 2.5L KLZE
Posts: 92
Diagnotic box Faulty?

Hey all- long time no posting from me

But here I am again with more trouble. I have been using the diagnostic box and getting fault codes- told me I had faulty O2 sensor on the headers. Swapped with some other second hand ones and go to test it again and I get zilch. no lights flashing no nothing! been broken for a while now and its not going 2 fix itself. Also my interior lights don't work at all unless its set to door with the door open. I think the 2 could be related because they both went kaput at either at the same time or atleast in the same day.
7ONYD do I remember correctly u stating that you diagnotic box wasn't working either?? I could b wrong
Oh yeah- so u all know I have a klze 94 ba lantis

any pearls of wisdom much appreciated. cheers
Drakh is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 28-04-2010, 09:38 AM   #2
Rupewrecht
Administrator
 
Rupewrecht's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: melb.vic.au
Car: AZ-1, Astina Hardtop Turbo, BJ Protege, Beetle
Posts: 16,525
With the interior lights, it could be that your body computer (located in the drivers footwell behind the fusebox) could have blown circuits. Years ago my dimmer circuit blew, giving the same symptoms as what you've got for the lights.
__________________

jdmparts.rupewrecht.com
Sourcing your not-quite-overnight parts from Japan

WRECHT--|--SLOWTEGE--|--BEETLE--|--SUBSTITUTE--|--AZ-1


Rupewrecht is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 09:45 AM   #3
asanga
Senior Member
 
asanga's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sutherland Sydney
Car: astina BA 1997 1.8Ltr
Posts: 609
what did you do to blow the diagnostic connector ? did you short wrong pins??
__________________
1997 Astina BA11P3, 5 Door Hatch, 1.8 DOHC, 5 Speed, 90,000 kms

asanga is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 11:07 AM   #4
Drakh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Auckland, New Zealand
Car: Black Lantis BA 2.5L KLZE
Posts: 92
haha- um, maybe.... I didn't want to look like an idiot who shorts out the pins- but u have me pegged asanga- I did short it out...... sorry , shud have mentioned that......
and I did check all the fuses- if any1 was thinking of mentioning that
My dimmer lights on the door still work fine rupe,- but I'll have a look at that too cheers

Last edited by Drakh; 28-04-2010 at 11:09 AM.
Drakh is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 12:12 PM   #5
asanga
Senior Member
 
asanga's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sutherland Sydney
Car: astina BA 1997 1.8Ltr
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by Drakh View Post
haha- um, maybe.... I didn't want to look like an idiot who shorts out the pins- but u have me pegged asanga- I did short it out...... sorry , shud have mentioned that......
and I did check all the fuses- if any1 was thinking of mentioning that
My dimmer lights on the door still work fine rupe,- but I'll have a look at that too cheers
I dont think ur interior light has got anything to do with diagnostic connector. two separate issues. which terminals did u short out (FEN, TEN, B+, GND, etc) ?
__________________
1997 Astina BA11P3, 5 Door Hatch, 1.8 DOHC, 5 Speed, 90,000 kms

asanga is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 02:24 PM   #6
Drakh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Auckland, New Zealand
Car: Black Lantis BA 2.5L KLZE
Posts: 92
i had gnd and ten bridged and accidentally crossed over when i placed a led to bridge fen to B+.
There was a quick spark- I called myself a dumbass and that was it. Checked all the fuses and they seemed fine- so where about would I have damaged it??
Drakh is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 02:39 PM   #7
asanga
Senior Member
 
asanga's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sutherland Sydney
Car: astina BA 1997 1.8Ltr
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by Drakh View Post
i had gnd and ten bridged and accidentally crossed over when i placed a led to bridge fen to B+.
There was a quick spark- I called myself a dumbass and that was it. Checked all the fuses and they seemed fine- so where about would I have damaged it??
possibly damaged the diagnostic system of the ECU (most probably an output transistor), I dont think it would have damaged the whole ECU.

does the car run ok??

what happens when you bridge TEN to GND, set the LED between FEN & B+ and turn the ignition on ?? does the LED come on for very short time or none at all ??
__________________
1997 Astina BA11P3, 5 Door Hatch, 1.8 DOHC, 5 Speed, 90,000 kms

asanga is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 05:42 PM   #8
Drakh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Auckland, New Zealand
Car: Black Lantis BA 2.5L KLZE
Posts: 92
LED doesnt come on at all.
Runs ok- a bit rough but I've always had trouble getting this car to run stable, which was why I was muckin around with the diagnotic box in the first place.
So i think i might try swap the ecu- I have a spare one i think in my breakers car, well I hope I do anyway, don't really wanna buy another

cheers asanga
Drakh is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 05:57 PM   #9
70NYD
Veni, vidi, vici
 
70NYD's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Brisbane
Car: 1996 BA Hatch & 2005 RX8
Posts: 4,911
what does it mean if the led coems on for only a short time (eg 1 second)
__________________
70NYD is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2010, 07:28 PM   #10
asanga
Senior Member
 
asanga's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sutherland Sydney
Car: astina BA 1997 1.8Ltr
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by 70NYD View Post
what does it mean if the led coems on for only a short time (eg 1 second)
that means ur ECU is good and no error codes (if it doesn’t flash afterwards)
__________________
1997 Astina BA11P3, 5 Door Hatch, 1.8 DOHC, 5 Speed, 90,000 kms

asanga is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 05:00 AM   #11
Drakh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Auckland, New Zealand
Car: Black Lantis BA 2.5L KLZE
Posts: 92
Well U wont hear any progress here until the weekend- gf has the car till saturday.....
FFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU............. ..................
Drakh is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 05:28 AM   #12
asanga
Senior Member
 
asanga's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sutherland Sydney
Car: astina BA 1997 1.8Ltr
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by Drakh View Post
LED doesnt come on at all.
Runs ok- a bit rough but I've always had trouble getting this car to run stable, which was why I was muckin around with the diagnotic box in the first place.
So i think i might try swap the ecu- I have a spare one i think in my breakers car, well I hope I do anyway, don't really wanna buy another

cheers asanga
did u check if ur LED is ok ?? just to make sure before swaping ecus!
__________________
1997 Astina BA11P3, 5 Door Hatch, 1.8 DOHC, 5 Speed, 90,000 kms

asanga is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2010, 05:35 PM   #13
Drakh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Auckland, New Zealand
Car: Black Lantis BA 2.5L KLZE
Posts: 92
yeah, tested it on a battery, and got the multimeter on the terminals, no voltage.
swaping ecu's is easy tho- I just really hope I have a spare.......
Drakh is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 11:28 AM   #14
Drakh
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Auckland, New Zealand
Car: Black Lantis BA 2.5L KLZE
Posts: 92
Righto- ecu replaced- went for a small drive and checked those fault codes codes again- and I'm in the clear- for now. Maybe I have 2 drive around a bit more before they register but in any case I'm just happy its working again.

cheers guys
Drakh is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 10:24 PM   #15
asanga
Senior Member
 
asanga's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sutherland Sydney
Car: astina BA 1997 1.8Ltr
Posts: 609
Quote:
Originally Posted by Drakh View Post
Righto- ecu replaced- went for a small drive and checked those fault codes codes again- and I'm in the clear- for now. Maybe I have 2 drive around a bit more before they register but in any case I'm just happy its working again.

cheers guys
glad it worked ! dont short the pins again!!
__________________
1997 Astina BA11P3, 5 Door Hatch, 1.8 DOHC, 5 Speed, 90,000 kms

asanga is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
2001- 2010 AstinaGT