Go Back   AstinaGT Forums > Performance & Technical > Performance & General Maintenance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21-03-2015, 10:52 AM   #1
Pete
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Darwin
Car: 01 sp20
Posts: 3
SP20 wont idle when hot.

After some info if anyone can help.
My SP20 will start and idle perfectly from cold. Its drives fine. Once I stop and leave it and then go to drive again it wont idle at all just dies straight away. If I keep the revs up it will drive fine but if i put the clutch in it dies. I've changed both coils, leads and spark plugs. I even swapped out both coils with a spare to eliminate the chance i got a dodgy one. I've also cleaned all plugs and MAF.
I'm out of ideas..... Has anyone had this issue before?

Cheers in advance
Pete is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 21-03-2015, 12:15 PM   #2
project.r.racing
Senior Member
 
project.r.racing's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: n/a
Car: n/a
Posts: 10,924
crank/cam angle sensor
project.r.racing is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2015, 12:12 PM   #3
Pete
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Darwin
Car: 01 sp20
Posts: 3
Thanks
I cleaned both sensors, Cam angle sensor was fine but crank sensor had a large build up of crap so I was hoping that was causing fault.
Went for a drive this morning but still wont idle. I'll order a new crank sensor tomorrow. Looks like the hardest bit of replacing it will be routing the cable down the side of the engine (very tight).
I'll update on results.
Pete is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2015, 07:04 PM   #4
Pete
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Darwin
Car: 01 sp20
Posts: 3
Turns out it was the MAF. 200,000km with a K&N had allowed a build up of filter oil that caused it to not pick up airflow at idle but would when extra accelerator was applied. 1/2 a can of Contact Cleaner and its good to go. I had given it a quick spray earlier but hadn't had a real close look.
Pete is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cuts out, sp20, stall

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 10:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
2001- 2010 AstinaGT